PFAS-RENING MED HELIOS TEKNIK

Från Laboratorietester till Industriell Skala

Vår resa mot effektiv PFAS-rening började 2022 med omfattande laboratorietester. Under 2023 utvecklade vi vår teknik för att effektivt rena PFAS, och i början av 2024 startade vi rening i industriell skala på vår anläggning IDA i Halmstad, i samarbete med Stena Recycling.

Avancerad Teknik för PFAS-Rening

Vår teknik är utformad för att rena både korta och långa PFAS-kedjor med hög effektivitet. Vi har en medelreduktion på 99,95% av PFAS34, vilket visar vår kapacitet att hantera och minska PFAS-föroreningar på ett betydande sätt. 

Till skillnad från filterlösningar kan ingenting i vår teknik bli ”mättat”, vilket gör att reduktionsnivån är konstant genom reningscykeln och över tid. Restprodukten där all PFAS koncentreras skickas idag på högtemperaturförbränning, men vi arbetar för att hitta alternativa destruktionsmetoder.

Mottagande av släckvatten och brandskum

Förutom att erbjuda våra reningsenheter via maskinleasing har vi under våren 2024 börjat ta emot mindre batcher med släckvatten kontaminerat med PFAS till vår anläggning i Halmstad. Vi tar även emot skummande fraktioner, vilket gör vår lösning flexibel och anpassningsbar för olika behov och volymer.

Kontakta Oss

För mer information, detaljerade siffror eller frågor, vänligen kontakta vår PFAS-ansvarige Johanna Gillberg på johanna.gillberg@heliosinnovations.se.