Nyheter

Effektiv rening av PFAS-förorenat vatten!

nov 30, 2023

Sedan ett år tillbaks har vi gjort tester på vatten som innehåller höga halter PFAS, och vi ser att Helios teknik är mycket effektiv på kedjor ner till C4! Senaste resultaten från en rening av lakvatten från NSR visar att Helios teknik reducerar PFAS11 med 99,45%!

PFBA, den kortaste kedjan som ingår i PFAS11 är i många fall problematisk att rena då den har väldigt kort kolkedja och därför är mycket mobil. Trots detta visar Helios teknik höga reduktionsnivåer även på PFBA, i snitt 98,91%!

Vårt R&D-team fortsätter våra tester i labbskala som ni ser nedan , och vi har även en industriell reningsanläggning på Stena Recycling i Halmstad dit vi tar in större volymer från kunder som vill rena sitt PFAS-kontaminerade vatten.

Hör gärna av er om ni vill veta mer om vår PFAS-rening eller om ni letar efter en lösning på ert kontaminerade vatten!

Till höger syns två av våra processingenjörer, Philipp och Paula med vår labb-skale-anläggning ”Dessie” på Kemicentrum i Lund.